Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2018. Április 12. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Pálfi-Németh Tünde

A megyenapon két elismerés dunaújvárosiaknak

A megyenapon két elismerés dunaújvárosiaknak

Wekerle Sándor díj Markovics Sándornak (posztumusz), Dr. Paulkovics Elemér díj a Dunaújvárosi Mentőállomás kolleltívájának.

A Fejér Megyei Közgyűlés a horvát nemzetiségi kultúra megőrzéséért végzett évtizedes közéleti tevékenysége elismeréseként posztumusz Wekerle Sándor Díjat adományozta Markovics Sándor úrnak. A díjat özvegye, Markovicsné Bárdosi Zsuzsanna vette át.

Méltatás:

Markovics Sándor 1952-ben telepedett el Dunaújvárosban, ahol 2017. december 31-én bekövetkezett haláláig fáradhatatlan szervező munkát végzett. A városi fúvószenekar vezetőjeként a fúvószenekarok és mazsorettek nemzetközi találkozójának főszervezője, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt. A horvát kisebbségi önkormányzat vezetőjeként a boszniai és horvátországi magyar nemzetiségi szervezetekkel is aktív kapcsolatot ápolt. Egyik alapítója volt a Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesületének a két kultúra hagyományainak ápolása és megismertetése céljából.

A Fejér Megyei Közgyűlés Fejér megye lakossága érdekében a betegszállítás területén hivatástudattal végzett példaértékű munkájáért a Dr. Paulikovics Elemér Díjat adományozta a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívájának.

Méltatás:

Dunaújvárosi Mentőállomás Kollektívája Fejér megye második legnagyobb ellátási területén végzi színvonalas szakmai munkáját, melyet a vonzáskörzetében élő betegek is elismernek. Gyakorta segítenek a szomszédos megyék mentőfeladatainak ellátásában is. Az állomás mentőegységeinek felszereltsége országos szinten is kiemelkedő. Szoros kapcsolatot ápolnak térségük települési vezetőivel és egészségügyi intézményével. A bajtársak szakmai igényessége és elhivatottsága, oktató és felvilágosító tevékenysége, összetartása, közösség építése példaértékű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.