Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Június 24. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: dunaujvaros.hu

Az új parkolóhelyek kialakítása mellett a zöldterületet is megőriznék a Dózsa-Bocskai udvarban

Az új parkolóhelyek kialakítása mellett a zöldterületet is megőriznék a Dózsa-Bocskai udvarban

A lakók igényeire reagálva új parkolóhelyek létesítésnek lehetőségéről egyeztetett az ott élőkkel Szabó Zsolt, a 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

A Dózsa György út-Bocskai út által határolt udvarban számos autó parkol a füvön, ezzel jelentősen rombolva a látképet.

Ez az udvar enyhe túlzással esős időben sártengerré változik. Ezzel a problémával, illetve annak gondjával is megkeresték Szabó Zsoltot a környéken élők, miszerint számos autós a földszinti ablakok közelében áll meg, ezzel zavarva az ott élők nyugalmát. A körzet önkormányzati képviselője elmondta: szívén viseli a városrész sorsát, így mindenképpen fontosnak tartotta, hogy munkatársaival közösen győződjön meg az áldatlan állapotokról. Mint mondta: megoldási javaslatokat készítenek, amelyeket a lakók elé tárnak majd, így keresve meg a helyzet kezelésének kulcsát, amely a legtöbb érintett számára kedvező lehet. Kiemelte: bár az önkormányzat nehéz helyzetbe került a gépjármű adókból kieső bevételek miatt, ennek ellenére arra törekednek, hogy mielőbb orvosolják a parkolók kérdését. A munkálatok várhatóan ősz elején kezdődnek majd. Kissné Reng Éva társasház kezelő elmondta, mivel a lakók saját maguk alakították ki a parkolási lehetőségeiket, illetve mivel a zöld területeken parkolnak autóikkal, ezeket meglehetősen kijárták, így murvázásra van szükség. Mint elmondta, a rendelkezések szerint a földszinti ablakoktól 5-10 méterre kellene megállnia az autóknak, ám jelen esetben ez gyakran nem teljesül, amelynek az ott lakók látják kárát. Kifejtette: a cél az, hogy mindenki igényeinek megfelelő végső megoldás születhessen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.