Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 24. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: dunaujvaros.hu

Az új parkolóhelyek kialakítása mellett a zöldterületet is megőriznék a Dózsa-Bocskai udvarban

Az új parkolóhelyek kialakítása mellett a zöldterületet is megőriznék a Dózsa-Bocskai udvarban

A lakók igényeire reagálva új parkolóhelyek létesítésnek lehetőségéről egyeztetett az ott élőkkel Szabó Zsolt, a 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

A Dózsa György út-Bocskai út által határolt udvarban számos autó parkol a füvön, ezzel jelentősen rombolva a látképet.

Ez az udvar enyhe túlzással esős időben sártengerré változik. Ezzel a problémával, illetve annak gondjával is megkeresték Szabó Zsoltot a környéken élők, miszerint számos autós a földszinti ablakok közelében áll meg, ezzel zavarva az ott élők nyugalmát. A körzet önkormányzati képviselője elmondta: szívén viseli a városrész sorsát, így mindenképpen fontosnak tartotta, hogy munkatársaival közösen győződjön meg az áldatlan állapotokról. Mint mondta: megoldási javaslatokat készítenek, amelyeket a lakók elé tárnak majd, így keresve meg a helyzet kezelésének kulcsát, amely a legtöbb érintett számára kedvező lehet. Kiemelte: bár az önkormányzat nehéz helyzetbe került a gépjármű adókból kieső bevételek miatt, ennek ellenére arra törekednek, hogy mielőbb orvosolják a parkolók kérdését. A munkálatok várhatóan ősz elején kezdődnek majd. Kissné Reng Éva társasház kezelő elmondta, mivel a lakók saját maguk alakították ki a parkolási lehetőségeiket, illetve mivel a zöld területeken parkolnak autóikkal, ezeket meglehetősen kijárták, így murvázásra van szükség. Mint elmondta, a rendelkezések szerint a földszinti ablakoktól 5-10 méterre kellene megállnia az autóknak, ám jelen esetben ez gyakran nem teljesül, amelynek az ott lakók látják kárát. Kifejtette: a cél az, hogy mindenki igényeinek megfelelő végső megoldás születhessen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.