Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Június 25. 12:00, csütörtök | Helyi

Bartók a Ligetben

Bartók a Ligetben

Ismét van színház már a szabadtéren is.

Bartók Liget
Visszatérünk a szabadtérre is!
Színházunk a tavaszi bérletes Az őz
előadását július 16-17-18-ai napra helyezte át. Majd mesélős esttel jelentkezik a BartókLigetben a Grecsó-Hrutka Tandem július 24-én. A nyarat egy izgalmas krimivel, aHajmeresztővel dobjuk fel július 31-én. Augusztus 7-én kedvcsináló jelenetsort mutatunk be akészülő Sándor Mátyás musical ősbemutatójából.
Az egészségbiztonsági intézkedéseik miatt jegyek korlátozott számban kaphatók online is!

Az őz
2020. július 16. 20:30 Bartók Bérlet
2020. július 17. 20:30 Kodály Bérlet
2020. július 18. 20:30 Petőfi Bérlet
Színpadi regény két részben / Rendező: Őze Áron / A színpadi változatot készítette: KovácsKrisztina
Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem ésaz igaz barátság története. 1959-ben, amikor megjelent Szabó Magda nagysikerű könyve,
bombaként robbant be a köztudatba. A mű a 20. századi magyar irodalom egyik kiemelkedőalkotása, felkavaró és lebilincselő történetével, csodálatos nyelvezetével, és hihetetlen tudatos,zseniális szerkesztettségével. Encsy Eszter, a regény főhősnője felidézi életét, és az emlékekmorzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki.

Esőnap: 2020. július 19. vasárnap

Grecsó-Hrutka Tandem
2020. július 24. 20:30
Különleges alkalmakon a TANDEM zenekarrá egészül ki, hogy lebegtessen a hangzás, de aszívmelengető énekelt verseken túl megmarad a személyesség is: megrázó, felemelő éskönnyed családi történetek szólítják meg egymást és a dalokat. Miként egy olyan családiasztalnál, amely körül három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomákután dalt kíván a szív. Egy olyan kiváló dalszerző, énekes-zeneszerzővel, mint Hrutka Róbert,aki színészlemezek tucatjai és lélekemelő filmzenék után most akusztikus, játékosanrusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg. És a mai középgeneráció kiemelkedő írójával,Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a
vershez, de aki ezen az estén sem hűtlen kedves formájához: a meséléshez.


Esőnap: 2020. július 26. vasárnap

Hajmeresztő
2020. július 31. 20:30
Krimi / Rendező: Sipos Imre
Szereti Ön a krimit? Szereti a színházat? Szereti, ha Ön dönthet arról, hogyan fejeződjék beegy nyomozás? Szeret nevetni és közben kombinálni a lehetséges tettesek kiléte felől? Habármely kérdésre igen a válasz, mindenképpen érdemes eljönnie Paul Portner Hajmeresztőcímű krimi-vígjátékára, mert pontosan ezt kínálja nézőinknek. Adott egy fodrászüzlet, s annakdolgozói és vendégei. Hat szereplő egy térben, és egy rejtélyes gyilkosság az emeleten. Ajelenlévők közül mindenkire rávetül a gyanú árnyéka. S hogy ki is a tettes? Ez kizárólagÖnökön múlik!
Esőnap: 2020. augusztus 1. szombat

Sándor Mátyás – kedvcsináló a készülő musical ősbemutatónkból
2020. augusztus 7. 20.30
Krimi / Rendező: Léner András
Jules Verne nagyregénye, a Sándor Mátyás egy elképzelt magyar hazafi életén keresztül állítemléket az 1848–49-es eseményeknek. A regény a magyar szabadságharc bukása utánjátszódik. A dúsgazdag erdélyi főúr 1859-ben, a Habsburgok olaszországi veresége utánelérkezettnek látja az időt, hogy újabb fegyveres harcot robbantson ki Magyarországfüggetlenségéért. Színházunk nagyszínpadi musical ősbemutatója Sándor Mátyás története. A
Bartók Liget programjában a készülő előadásunkból láthatnak részleteket.
Esőnap: 2020. augusztus 8. szombat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 21:55, kedd | Helyi

Jól jártunk a mozi új üzemeltetőjével? Nézzük a jegyárakat.

Hamarosan újra nyit a mozi, s ez nagyon jó dolog. Még akkor is, ha számtalan botrány kisérte az üzemeltető kiválasztását. De az is érdekes, hogy más építette fel és más avatja fel. De most nem erről lesz szó.

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.