Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Január 21. 18:20, vasárnap | Helyi

Csütörtökön az év első rendes közgyűlése

Csütörtökön az év első rendes közgyűlése

A január 25-i közgyűlés meghívójában 48 +1 (zárt) napirendi pont szerepel. Köztük az élményfürdő beüzemelése, Újpentele (kismértékű) déli fejlesztése, ajánlatkérések és –elbírálások, új parkoló tervezése.

A szokásostól eltérően a közgyűlés első napirendi pontja ezúttal a megyei választókerületi választási bizottság megválasztása és eskütétele lesz. Ezt követi a polgármesteri beszámoló, majd egy új helyi rendelet megalkotása és kettőnek a módosítása. Az új rendelet szabályozza a munkaidőn, valamint a más helyszíneken lebonyolított családi események szabályait és térítési rendjüket. A szociális rendeletet azért kell módosítani, mert idén két alkalommal tervezi az önkormányzat a dunaújvárosi időskorúak egy összegű támogatását. Módosul továbbá a közszolgálati alkalmazottak jogviszonyának néhány szabálya.

Egy további javaslat rendszeres támogatást kíván nyújtani három – súlyosan beteg gyermekét nevelő családnak, egy másik pedig előírja a kihűlés miatt veszélyeztetettek további nyomon követésével kapcsolatos teendőket.

Terítéken lesz számos városfejlesztéssel kapcsolatos témakör is. Újpentele fejlesztésével 3 napirendi pont is foglalkozik. Egyik a Sárkány köz járda és tereplépcső kivitelezéséről szól, a másik a Szent György utca folytatásának tervezése az Aranyvölgyi út irányába (rendőrség kérése), a harmadik a két előbbi közvilágításának a tervezése. Az élményfürdő üzemeltetéséhez szükségességéhez szükséges koncesszió és ajánlatkérés is téma lesz. Dönt a közgyűlés új parkolók terveztetéséről a Napraforgó Bölcsőde és a Juharos étterem mellett, utóbbihoz bekötőutat is tervezni szükséges. A Modern Városok Program keretében a Szalki-sziget rekreációs fejlesztése és a volt vidámparki terület fejlesztése projektek előkészítését a DVG Zrt.-re bízza a közgyűlés. Végül a Kézilabda Akadémia beruházási szerződését is módosítani kell (aláírás késedelme miatt), ami nem változtat a beruházási programon.

Több a város működéséhez fontos egyéb ügy is szerepel a közgyűlés programjában, így például keretszerződés a Dunanett Nkft-vel zsákok és konténerek biztosítása érdekében, a jótékonysági támogatásokból beszerzett újszülött élesztő- és melegítő asztal árának kipótlása, óvodai szállító jármű beszerzésének engedélyezése, két képviselői javaslat elbírálása: ételláda kihelyezése (Szabó Zsolt), a13 számú buszjáratok visszaállítása (Tóth Kálmán), a csónakház előtti ponton engedélyeztetésének biztosítása, a Dunaújvárosi Labdarugó Szövetség, továbbá a diákolimpia támogatása, a térfigyelő kamerahálózat-bővítő pályázat elbírálása.

Zárt ülésen dönt végül a közgyűlés a Dunaújváros Sportjáért díjak odaítéléséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.