Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmáról nemrég törvényt hoztak. Ezzel kapcsolatban egy kormányrendelet az önkormányzatok feladatává tette a büntetőeljárás alá vont hajléktalanok ingóságainak tárolását. A közreműködők, a hajléktalan ellátást végzők számára ez a plusz feladat becsült havi díja nettó 660 ezer forint, amit a költségvetésnek kell biztosítani. A bizottság jóváhagyta az előterjesztést, amelyre a végső döntést a jövő csütörtöki (október 18.) hozza meg.

Módosítani kívánja városunk a”Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában részes” tanulók szerződésmódosítását, ami az eddigi havi 6 ezer forint összegű támogatását 10 ezer forintra módosítaná. A bizottság támogatta a javaslatot, melyről a közgyűlés dönt.

A Béke körúton levő 730/350/S helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú telken levő 66 m² alapterületű felépítményt értékesítik. Mivel a telek az önkormányzaté, a várost megilleti az elővásárlási jog. A bizottság elutasította a vételi ajánlatot, mert a város költségvetésében nincs rá fedezet. Gyakorlatilag ugyanilyen nemleges állásfoglalással zárta a bizottság az Eutech Hubgária Kft. ajánlatát, amely a Barátság útja 2/A-2/B ingatlan megvételét ajánlotta fel. A 354 m² alapterületű épület a volt Hangulat bár, amelynek működtetését nem vállalja a továbbiakban a tulajdomosa. Az ajánlott irányár 42,5 millió forint + áfa.

A Klub Hotel Zrt. azért kereste meg az önkormányzatot, mert a közgyűlés legutóbb az élményfürdő közelében tervezi új szálloda építését, számítva a vizes centrum idegenforgalmi vonzerejére is. A Klub Hotel megvételre felajánlja szállókomplexumának egyik szárnyát, amely 30 darab 2 – 3 ágyas szobát jelent önálló étteremmel, konyhával. Az épület légkondicionált, zárt parkolója autóbuszok befogadására is alkalmas. Értékbecslő szerint 400-450 millió forint lenne a reális ár a felkínált épületszárnyért. Ahogy az előbbiek, a Klun Hotel ajánlata sem nyerte el a bizottság támogatását.

A testület foglalkozott még szerződéshosszabbítással és korábbi önkormányzati támogatások elszámolásának értékelésével.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 10:59, hétfő | Helyi

Nyár előtti Közgyűlés csütörtök délelőtt 9 órától.

Összesen 45 napirendi pont szerepel a meghívóban, A helyi rendeletmódosításokat követően téma lesz a Kandó Kálmán tér és a Budai Nagy Antal út felújítása, a temető működtetése, parkolók építése, a csillagdombi útfejlesztések.

2019. Június 14. 08:40, péntek | Helyi

ADONYBAN EGY PRÉSHÁZBAN, BUDAPESTEN A LAKÁSÁN TERMESZTETTE A DROGOT

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves férfi ellen.

2019. Június 14. 08:36, péntek | Helyi

Szúnyoggyérítés Dunaújvárosban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy önkormányzatunk megrendelésére a SZEMP Air Kft. Dunaújvárosban szúnyogirtást végez az alábbi időpontokban.

2019. Június 13. 19:30, csütörtök | Helyi

Lezárják szombaton az M0-s autóút 6-os főúti csomópontjának egy részét

Az M0-s autóút felújítása miatt szombaton lezárják a 6-os főúti csomópontban az M1-es autópálya felé vezető útpálya lehajtóját, a Csepel-sziget felől érkezők az M6-os autópályánál lévő csomópontban hajthatnak le a körgyűrűr