Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Június 01. 10:27, péntek | Helyi

Közgazdász a Vasmű élén

Közgazdász a Vasmű élén

Valerij Naumeno lemondását követően előbb ideiglenesen töltötte be a vezérigazgatói széket Evgeny Tankhilevich, most már megkapta az igazgatóság kinevezését is hozzá. A mérnökök sorát egy közgazdász folytatja.

A kisdott közlemény tartalmazza a vállalat operatív vezetőjének életrajzát is:

"Az ISD Dunaferr Zrt. május 25-i közgyűlésén napirendjének megfelelően az igazgatóság javaslatát elfogadva Evgeny Tankhilevich-t választotta meg az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetőjévé, aki a közelmúltban lemondott Valeriy Naumenko-t váltja ebben a munkakörben.

Az új cégvezető elmondta: "A fő cél az, hogy az ISD Dunaferr társaságcsoport egy jól menedzselt, átlátható vállalat legyen. Fontosnak tartjuk, hogy a technológiai berendezések megkezdett modernizációja a vállalat termelékenységének növelése érdekében befejeződjön. A teljesítmények növelésében érdekeltté kívánjuk tenni a munkavállalókat is, ezért új motivációs rendszer kialakítását tervezzük."

Evgeny Tankhilevich 2011. szeptember 28-tól töltötte be az ISD Dunaferr Zrt.-nél a legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettesi munkakört. A szakember a moszkvai Lomonoszov Egyetem Közgazdasági Karán 1986-ban szerzett diplomát, majd ’90-es évek elején az Egyesült Államokbeli Illinois Egyetemen kapott közgazdasági mesterdiplomát. Az utóbbi tíz évben vezető nemzetközi acélipari vállalatoknál, úgymint az Evraz Holdingnál, illetve a Metinvest Holdingnál töltött be vezető beosztásokat. Tevékenysége döntően különböző befektetések pénzügyi menedzseléséhez, átfogó finanszírozási és vállalatirányítási kérdések megoldásához, illetve nemzetközi projektek menedzseléséhez kötődött."

Ahogy olvasható Evgeny Tankhilevich nem kohász, nem mérnök, hanem közgazdász. Feltehetően a vállalat irányításánál a közgazdász szemlélete, látásmódja irányadó lesz. Ez a látszólag lényegtelen momentum azonban mindenképpen továbbgondollásra érdemes. A közgazdászok nem a technológiai szempontok elsődlegességét tartják a legfontosabbnak, hanem a piac szabályait.

A kereslet és a kínálat , költség és haszon determinálja a gondolkodásukat. Feltehetően a tulajdonosok sem véletlenül adták meg éppen Evgeny Tankhilevichnek a bizalmat.

Csupán az életrajzi adatait is figyelembe véve, szinte biztosak lehetünk abban, hogy változások lesznek a cégcsoportnál. Jelentős változások lesznek a cégcsoportnál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.