Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 18. 12:42, hétfő | Helyi

Marad a FAM és közeledik a vasmű a városhoz

Marad a FAM és közeledik a vasmű a városhoz

Többen azt találgatták a meleghengerműi beruházásának, az úgynevezett léptetőgerendás hevítőkemence üzembehelyezésénél, hogy mi lesz a FAM-mal, mi lesz az acélgyártással, s maradnak-e a magyar bugák?

Evgeny Tankhilevich (Jevgenyíj Tankilevics) erre úgy válaszolt, hogy magyar bugákat fognak a meleghengerműben hengerelni.

Vezérigazgató farmerban és kerékpáron?

Az új vezérigazgató személyét már most kezdi a városi legenda körbelengeni... Azt mesélik, hogy nem kell neki céges autó, a saját KIÁ-jával jár, s hogy kerékpárral akar a gyárban közlekedni, meg gyakorta vonattal jön le Pestről.

Hogy a céges autók használatának vége, hogy visszavonta a bankkártyák használatát, hogy a dolgok válltozni fognak. Van, aki népszerűnek tartja a beharangozott intézkedéseket, mások kétkedve figyelk, hogy mi lesz ebből.

Most is az ünnepélyes átadásnál minden vendég öltönyben és nyakkendőben állt a színpadon, az ISD-Dunaferr első embere farmerban és ingben állt a színpadon...

Úgy néz ki, hogy a Dunaferr s a kormány kapcsolata rendeződik, legalábbos erre enged következtetni, hogy a beruházást , s léptetőgerendás hevítőkemence üzembehelyezését megtisztelte a kormány államtitkára is.

Az esemény díszvendége ugyanis Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára volt, de jelen volt dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, Cserna Gábor polgármester és Yurii Mushka, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Szorokin Viktor Zsorzsevics, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Kereskedelmi zággyűlési képviselúKépviseletének elnökhelyettese is.

Orbán Viktor meghívása

Sőt dr. Dorkota Lajos Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét tolmácsolta, s hangsúlyozta, hogy 21-én fogadja Tankilevics vezérigazgatót és Krroó Ivánt, az igazgatóság tagját.

Néhány szó a beruházásról:

Az ISD Dunaferr Zrt. az elmúlt évtized közepétől átfogó beruházási programot hajtott végre, amely előkészítése már 2005-ben megkezdődött, és jelentős része 2008-ig meg is valósult. A gazdasági és pénzügyi válsággal összegződő acélipari válság azonban megtörte ezt a folyamatot, ezért társaságcsoportunk kénytelen volt az acélpiaci körülményekhez alkalmazkodva átütemezni néhány megkezdett beruházását. Részvényeseink mára azonban úgy döntöttek, hogy a korábban megkezdett meleghengerműi beruházásokat folytatják, és az ezekhez a beruházásokhoz kapcsolódó többi berendezés modernizációját is végrehajtják. A technológiai sorban a meleghengerműi kapacitásnövelés egyik jelentős állomása a most üzembehelyezésre került úgynevezett léptetőgerendás hevítőkemence, amellyel feloldható a termelékenység növelés legfontosabb akadályát jelentő hevítési kapacitás szűk keresztmetszete. Ezzel a közel 10 milliárd forint összegű beruházással a társaságcsoport termékkibocsátása jelentősen növekedni fog.

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. június elején kinevezett vezérigazgatója az üzembeállítás során is elmondta:
„A prioritást az úgynevezett down¬stream folyamatokhoz kapcsolódó üzemekhez kell rendelni, ahol a hengerlési kapacitás növelését virtuálisan korlátlan, az ISD Korporáció ukrán társvállalataitól származó acélbuga-szállításokkal lehetne megteremteni.
Az első lépés ebbe az irányba az ISD Dunaferr nagyon fontos gyártóművének, a meleghengerműnek a modernizációja, amely tartalmazza az új léptetőgerendás hevítőkemence üzembeállítását, a bugatér szűk keresztmetszetének megszüntetését, új előnyújtó állvány beüzemelését, a coil-box korszerűsítését, egy második csévélő beüzemelését és néhány egyéb beruházást, amelyek célja a meleghengerműi kapacitás 40%-os növelése.”

Dr. Dorkota Lajos úgy véli, hogy a Dunaferr új vezérkara másképp fog a városhoz is hozzáállni, és ismét erősödni fog a város és a vasmű kapcsolata. Az államtitkár az állam és a kormány segítségét ajánlotta fel a "magyar ipar zászlós hajójának".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.