Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Január 26. 09:45, vasárnap | Helyi

Óriáskoncert a szigeten

Óriáskoncert a szigeten

A 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti esemény után idén július 25-ikén Dunaújvárosban gyűlik össze több száz hazai és külföldi zenész a két órás óriáskoncertre.


A rendezvény nemzetközi elismertségét jelzi, hogy annak kiemelt partnere a Music Televison (MTV) Hungary, így a produkció 2020-ban már az MTV Cityrocks nevet viseli.

A CityRocks Hungary-t egy zenészekből álló baráti társaság alapította 2017-ben Magyarországon, Szegeden.

A kezdeményezés célja az, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőr zenészeknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni.

Az olasz Rockin1000 úttörő kezdeményezésének mintájára először 2018-ban, Szegeden rendeztek egy különleges utcai rock flashmobot (SzegedRocks 2018), melyre egy éves előkészület után 400 magyar és külföldi zenész jött el.

A koncertről készült kisfilmek azonnal bejárták a világot, több millióan nézték meg a több száz fős zenekar koncertjét. A CityRocks 2019 júniusában már egy több napos zenésztábort is szervezett Szegeden. A táborlakók számára – több más program mellett - egy különleges mozgó koncertet (RockTruck) is lebonyolítottak, ahol egy kamionon 50 zenésszel a fedélzeten Szeged utcáit járták be, miközben magyar és nemzetközi rock klasszikusokat játszottak.

2019 szeptemberében Kecskeméten már 500-an vettek részt a - 12 dalból álló repertoárt felvonultató - KecskemétRocks-on. Európa több országából, Finnországból, Németországból, Ausztriából és a Kárpát-medence egész területéről is jöttek zenészek. A produkció ismét bebizonyította a rockzene közösségformáló erejét, hiszen korra, nemre, vallásra, politikai meggyőződésre, társadalmi pozícióra való tekintet nélkül tud egy zenekarként, csapatban zseniálisan együttműködni több száz muzsikus.

A szervező CityRocks Hungary másik alapvető célkitűzése nem más, mint – az élő zene és a rock népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

A CityRocks Hungary a jövőben is szervez hasonló eseményeket (tábor, flashmob) melyekről weboldalukon és Facebook profiljukon fognak hírt adni.

Információk, korábbi koncertvideók és cikkek:

http://cityrocks.hu/

és a Cityrocks Hungary Facebook és Youtube oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.