Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Július 16. 14:32, szerda | Helyi

Erdei tornapálya ráncfelvarrás után

Erdei tornapálya ráncfelvarrás után

Közel negyvenéves az erdei tornapályánk. Látott már jobb és rosszabb napokat. Most ismét új életre kell, hiszen városi összefogással, közös akarattal visszakapja régi funkcióját.

Az erdei tornapálya felújítási munkálatai a végéhez közelednek, s. zinte már minden elem a helyére került.
Szinte már minden elem a helyére került. Az eddigi eredményekről bejáráson számolt be Orosz Csaba tűzoltóparancsnok, ötletgazda városunk Cserna Gábor polgármesterének, Lee Sang Il-nek, a Hankook vezérigazgatójának, és Sztankovics Lászlónak, a sportbizottság elnökének. Nem véletlenül, hiszen Dunaújváros vállalta a felújítás legjelentősebb részét, amelyet kiegészíttt a Hankook értékteremtő programja, s több városi vállalat felajánlása, s persze az önkéntesek sok-sok munkája.
Egy lélegzetnyire a városközponttól igazi erdei környezet fogad bennünket. Kellemes sétány, s pihenésként vagy éppen ellenkezőleg erőpróbaként egy-egy fém tornaelem fogad bennünket, amelyeken többen kicsit virtusból ki is próbálják egyből erejüket. Vitathatatlanul a hivatalos bejárás egy kellemes nyári erdei kirándulássá válik.
- Nagyon örülünk, hogy már itt tartunk a tornapályával, 8 elem készült el; 7 fém és egy faelem. Még kettővel vagyunk adósak. Bízom benne, hogy szeptemberre, októberre ezeket is ki tudjuk majd helyezni. A régi erdei tornapálya jelző tábla helyett két tábla kerül majd a bejárathoz a kézilabda akadémia felajánlása révén . Az egyiken elemek helye, a másikon pedig a rajtuk végezhető gyakorlatok leírása szerepel majd– mondta Orosz Csaba, aki ezúttal is az ötletgazda és koordinátor szerepében volt jelen.

Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is egy-egy elemen korát meghazudtoló módon mutatott be néhány gyakorlatot, majd rövid egyeztetést folytatott Cserna Gáborral, városunk polgármesterével. Elmondta, hogy elégedett azzal, ahová a vállalat adománya került, sőt úgy gondolja, hogy ezen pálya továbbfejlesztésében további lehetőséget lát. Cserna Gábor köszönettel fogadta a felajánlást, s a továbbiak egyeztetésében maradtak.
A támogatás, amelyről szó van, a vállalat önkéntes értékteremtő programja. Ennek lényege, hogy a dolgozók támogatásáért fordulhatnak a vállalathoz, ha valamilyen közösség számára fontos dolog létrehozásához, felújításához szeretnének fogni. Azaz a vállalat az alapanyagokat, az eszközöket biztosítja, míg a pályázó dolgozóknak a munkaerejét, s a szervezőképességét kell biztosítani. Nos , számos óvoda, iskola kerítés festése, lépcső-burkolása, falfestése után az erdei tornapálya elemeinek felújítása is az önkéntes program részévé vált, s az alapanyag megvásárlásához adott a vállalat 349.0000 forintot a Dunaújváros Közbiztonságáért Alapítványnak..

A bejárás alkalmával Cserna Gábor polgármester a köszönetét fejezte ki a példaértékű munkáért, , hogy felújították az erdei tornapálya felújításáértát.
- Az erdei tornapálya is igazolja azt, hogy a jó ügyek, megtalálják a jó embereket,így szívesen biztosítottunk minden olyan feltételt, eszközt, embert, amellyel segíteni tudtuk a megvalósítást. Sztankovics László önkormányzati képviselő is részt vett a bejáráson.
- Ez dupla öröm számomra. A sportbizottság elnökeként, és a körzet képviselőjeként is fontosnak tartom ezt a fejlesztést.

A pályát a tervek szerint már szeptember közepén játékos vetélkedővel vehetik birtokba a város diákjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.