Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2013. Április 07. 00:22, vasárnap | Helyi

Áprilisban kátyúzás

Áprilisban kátyúzás

A kátyúk keletkezésének kiváltó oka mindenképpen az utak korában keresendő, amit a hideg, fagyos időjárás csak tovább fokoz. Amikor elolvad a hó, mindig újabb és újabb foltokat, mélyedéseket tapasztalhatnak az autósok, a bevett vezeté

Az önkormányzat a kezelésében lévő utak kátyúzási munkálataival a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-t bízta meg tavaly májustól
A tél még jóformán ki se tette a lábát, máris elkezdte a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt a parkok a járdák az utak rendbe tételét.
Sokan panaszkodnak arról, hogy sok a kátyu a városban, ezek nagy részét még a tél folyamán ideiglenesen „befoltozták”, de április elejétől természetesen az időjárás függvényében ismét munkába állnak az aszfaltkeverő üzemek, s elkezdődhet az útburkolatok tartós rendbe tétele.
Mádai Balázs, az önkormányzati vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az indulást követően, mint egy hat hét alatt a város kezelésében levő összes utat rendbe fogják tenni. Az igazán üdvös megoldás persze jó néhány útszakasz teljes rendbe tétele lenne, remélhetőleg ezekre is lesz előbb-utóbb anyagi lehetősége városunknak.
- Milyen telünk volt?
- Kemény telünk volt, ez látszik a burkolatokon is, s mindemellett folyamatos munkát adtak a városi járdák és gyalogátkelőhelyek síkosság-mentesítései is. Hogy mennyire lehetett közlekedni, hogy az időjárás viszontagságaihoz képest, hogyan álltuk meg a helyünket, azt városunk lakóinak kell megítélni. Én köszönöm a kollégáimnak a kritikus időszakokban is az elkötelezett munkájukat, nem volt könnyű nekik az embert próbáló körülmények között megfelelni.
Nagy Zsolt, a DVG Zrt. Vállalkozási-, Műszaki-, és Ingatlankezelő ágazat vezetője elmondta, az idei kátyúzásokat a tervek szerint áprilisban kezdik meg, hogy pontosan mikor azt befolyásolja azt, hogy milyen az időjárás. A tartós kátyúzási javításokat aszfalttal végzik majd el. Az összeírások alapján eddig mintegy 140 kátyút jegyeztek fel a város fő útvonalain (de ez a szám folyamatosan növekedett a rossz időjárás miatt). A DVG Zrt, illetve az önkormányzat városüzemeltetési és városfejlesztési osztályának listája alapján folyamatosan javítják majd a hibákat, a munkálatok során nemcsak az új kátyúkat, hanem a korábban, ideiglenesen betonnal javított részeket is aszfaltozzák. Miután elkészülnek a kátyúzással, az útburkolati jeleket festik fel a cég munkatársai.

Címkék: dvg, kátyú, város

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.