Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Augusztus 06. 18:43, hétfő | Helyi

Rendkívüli közgyűlés augusztus 9-én, csütörtökön

Rendkívüli közgyűlés augusztus 9-én, csütörtökön

Összehívta városunk rendkívüli közgyűlését Cserna Gábor polgármester. Döntenek egy kis busz beszerzéséről, a radari sporttelep őrzéséről, az élményfürdő kedvezményes belépőinek módosításáról, egy tagi kölcsönről.

A nyílt ülésen döntenek egy VW combi kisbusz beszerzéséről, amely 9,6 millió forint értékű és „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázaton nyert el azt városunk. De 243 ezer forint nem elszámolható járulékos költség is felmerült, amihez a pénzt a város költségvetéséből kell biztosítani.

A Modern Városok Program keretében jelentős fejlesztések valósultak meg a radari sporttelepen. Szükséges a távfelügyeleti riasztó rendszer kiépítése a terület jelenlegi őrzése helyett, amiről a közgyűlésnek kell döntenie.

Elkészült a városháza „B” szárnyának földszintjén a kávézó, amelynek üzemeltetéséről is mielőbb dönteni szükséges. Ugyancsak dönteni kell a városi önkormányzat lejáró vagyon- és felelősségbiztosításának meghosszabbításáról, kiválasztva a legkedvezőbb ajánlatot. Módosítani szükséges az Energo-Viterm Kft. felügyelő bizottságára vonatkozó döntést, mert az önkormányzat a bizottságba csak két személyt jelölhet, a harmadik személyt a cég jogosult megbízni.

A közgyűlés korábban már döntött az élményfürdő kedvezményes igénybevételéről, amelynek idei keretösszege 311 millió forint. A kedvezményezettek egyike, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ nem írta alá a megállapodást ráhatási nehézségre hivatkozva. Ezért, továbbá más adminisztratív okok miatt módosítani szükséges az élményfürdő ingyenes használatának néhány feltételét.

Végül zárt ülésen dönt a testület DKKA Nonprofit Kft. részére tagi kölcsön biztosításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.