Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 28. 14:15, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön 9 órától

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön 9 órától

A május 30-án 9 órára összehívott közgyűlés ötvennégy napirendi pontot tárgyal köztük egy lehetséges NAGYBERUHÁZÁS ügyét, amely a volt lőtér helyét vinné el. A témák között van tizenhat autóbuszváró csere, kutyafuttató költ

A tárgyalandó témák sora a kialakult gyakorlatnak megfelelően a helyi rendeletek módosításával kezdődik.

A város tavalyi költségvetésének elfogadásáról szóló zárszámadás elfogadása
Az idei költségvetés módosítása, lényegében az ismertté vált pénzügyi adatok, közgyűlési döntések átvezetése a februárban elfogadott idei költségvetésbe.
Módosítja a testület a helyi állattartási rendeletet annyiban, hogy megszűnik a Hengerész utcai kutyafuttató, mert játszóteret alakít ki a város a helyén. A kutyafuttató átkerül a Hengerész utca és Béke körút sarkánál levő ligetes területre.

Módosítja a közgyűlés a város településszerkezeti tervét és helyi építési szabályzatát. A változtatás egyik (már ismert) oka, hogy a sportuszoda és az élményfürdő között egy szállodának kell helyet biztosítani, továbbá a Délivárosi út mellett (a vasmű egykori zagytározója helyét) napelemes erőműnek kell biztosítani. Az utóbbit kiemelt beruházásnak nyilvánítja várhatóan a testület.
A 4. számú háziorvosi körzet lakossága ellátását helyettesítéssel oldották meg. Dr. Petrus Izabella orvosnő kész elvállalni az eddig betöltetlen körzet ellátását. A közgyűlés dönt négymillió forint letelepedési segély folyósításáról és a kötendő szerződés jóváhagyásáról.

Egy következő napirendi pont keretében a testületnek kell jóváhagynia az OIP Bankkal kötendő szerződés pontos szövegét az önkormányzat 1,5 milliárd forint összegű hitelfelvételéről és a kölcsön visszafizetésének feltételeiről.

A Modern Városok Program keretében létrejövő vízi sportcentrum, „Fürdőpark kialakítása” projekt kellő nyilvánossága is döntést igénylő feladat, amire válasz kell.
Az önkormányzatnak szerződésben kell rögzítenie azt, hogy a „Szálloda és Rendezvényközpont létesítése az AQUANTIS Wellness- és Gyógyászati Központ mellett” című projekt megvalósításához szükséges feladatokat a Vasmű út 41. Irodaház Kft.-nek bruttó 40,6 millió forint megbízási díj ellenében, azt követően, hogy a kormány biztosítja a forrást.
Képviselői javaslatokra tizenhat helyszínre telepítenek a városban új, modernebb autóbuszvárót, előtte elbontják a régieket, amelyek használható részeit hasznosítja a DVG Zrt. Felújítják továbbá a kertvárosi megsüllyedt lépcsőt. Mindez bruttó 17,5 millió forintba kerül, ha megszavazza a javaslatot a közgyűlés.

A Hamburger Hungáia Kft. vételi ajánlatot tett a város tulajdonát képező, a 0172/19 helyrajzi számú, „kivett lőtér” megnevezésű, 62 308 m2 nagyságú külterületi ingatlanra. A kft. fejlesztést tervez, azért szeretné megvásárolni a telket 3000 Ft/m2 áron, azaz 186.9 millió forintért.
A Hamburger Hung疵ia Kft. tájékoztatása szerint jelenlegi telephelyének bővítésével jelentős, gyártó-kapacitás-bővitő beruházást tervez végrehajtani.
A beruházás várható összértékre 300-400 millió euró lesz. A magyar
kormány a fejlesztést 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Külön napirendi pont foglalkozik a Hengerész utca melletti játszótér kialakításával. Költsége közel 1,9 millió forint lenne.
Közgyűlési téma lesz több épületbontás, valamint kerítésépítés. A Petőfi utca 13. mögött illegális szemétlerakó alakult ki. Megtörtént az odavezető út elzárása sorompóval. Az ott levő rom állagú önkormányzati épületek ás a gyepmesteri telep rossz épületeinek bontását és helyettük kerítés építését bruttó 49,8 millió forintért vállalja a DVH Zrt. testületi jóváhagyás esetén.

A római katolikus egyház a templom három nagy üvegablakát szeretné színes ólomüveg ablakra cserélni. A kivitelezést Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész vállalja. Egy ablak díját (10 millió forint) már a hívek összeadták. A plébános egy ablakcsere finanszírozását kéri a várostól.

A magyar országos strandröplabda bajnokság egyik
mestertornáját Dunaújvárosban rendeznék meg 2019. július 19-21. között. Ehhez kérték az önkormányzat segítő egyttmüködését, a szükséges feltételek biztosítását, amelyeknek költségvonzata 5,7 millió forint.

Az önkormányzat tulajdonát képező és a DVG Zrt. kezelésében lévő lakások és nem lakás célú helyiségek vonatkozásában a 2018. évi ingatlankezelés, gazdálkodás bevételeiről és kiadásairól készült elszámolás elfogadására,

Végül zárt ülésen dönt a tertület a DVG Zrt, vezérigazgatója és könyvvizsgálója megválasztásáról, valamint a Globál Faktor Zrt. kérelmének elbírálásáról-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.