Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 03. 19:24, szerda | Helyi

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön július 4-én

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön július 4-én

serna Gábor polgármester ezúttal július 4-én 9.30 órára hívott össze rendkívüli közgyűlést, amelyen 11 napirendi pont megtárgyalását és megszavazását indítványozza.

Az első napirendi pont a helyi lakásrendelet módosítása. A javaslat lényege az, hogy a rendelet tegye lehetővé bérelhető lakások igénybevételét a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak. Erre azért van szükség, hogy a keresettel rendelkező, a munkaerőpiacra visszatérő hajléktalanok önálló lakhatási lehetőséghez legyenek juttathatók. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány a „cínzettje” a következő témának. Törvény teszi a hatóságok feladatává az eljárást az életvitelszerűen közterületen tartózkodókkal szemben. Ilyen esetekben az illető ingóságainak elszállítását, megőrzését az alapítvány venné át a javaslat szerint.

Módosítani szükséges az önkormányzat idei közbeszerzési programját. Például a Dunaújváros Kézilabda Akadémia Sportcsarnoka, valamint kollégiumi épülete kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére közbeszerzési eljárást kell indítani.

A Fabó Éva Sportuszoda felújítása közben a számítottnál több pótmunkákhoz kell forrást biztosítani, ami szerződésmódosítással is járhat.

Lejár az év végén a jégcsarnok és sportingatlanok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződés, amit meg kell újítani változó feltételeket is számításba véve. Módosítani kell a DVG Zrt.vel kötött közszolgálati keretszerződést, mert a sportpályák felújítása és eszközpótlása többe kerül a számítottnál. A DVCSH Kft.-nek ki kell számlázni az esedékes víziközmű vagyonbérleti díjat

A kórház 2015-ben 189 millió forint támogatást kért és kapott. Amit idén szeptemberig kellett volna visszafizetnie, A kapott összegből eddig 71 milliót fizetett vissza. A közgyűlésnek a további törlesztésről döntenie szükséges.

A házi segélynyújtási szerződés is lejár az idén, meghosszabbítása esedékes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.