Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Június 02. 16:53, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

TÖBB SZÁZEZER FORINTOT LOPTAK, A RENDŐRÖK RÖVID IDŐN BELÜL FELDERÍTETTÉK AZ ÜGYET

TÖBB SZÁZEZER FORINTOT LOPTAK, A RENDŐRÖK RÖVID IDŐN BELÜL FELDERÍTETTÉK AZ ÜGYET

A Fejér megyei benzinkútról elvitt készpénz elkövetőivel szemben folytatott nyomozás vizsgálatát a napokban fejezték be a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

A Fejér megyei benzinkútról elvitt készpénz elkövetőivel szemben folytatott nyomozás vizsgálatát a napokban fejezték be a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a benzinkút egyik alkalmazottja 2020. január 13-án reggel lopásról tett bejelentést a rendőrségre. Elmondta, hogy előző este a töltőállomás épületében huzatot érzett, és mikor körbejárta az irodákat, feltűnt neki, hogy a bevétel tárolására szolgáló helyiség ajtaja - amely mindig zárt állapotú – résnyire nyitva van. Közelebb lépve a pénztárolásra használt asztalfiókhoz látta, hogy az nyitva van, és üres. Ezt követően ellenőrizte a hátsó ajtó állapotát kívülről is, azon feszítésnyomot nem látott. A helyszínre érkező rendőröknek a kút üzemeltetője elmondta, hogy több mint egymillió forint tűnhetett el a fiókból.
A rendőrök a lopás bejelentése után nem sokkal azonosították és előállították a feltételezett elkövetőket. A benzinkút 52 éves alkalmazottja és annak 21 éves fia gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, előre megtervezték a tettüket, melynek során az anya segítette a férfi épületbe jutását oly módon, hogy az ajtókat szándékosan nyitva hagyta. A férfi azt is tudta, hol találja majd a pénzt. A zsákmányból kétszázezer forintot elköltöttek, a többi készpénzt a nyomozók megtalálták és lefoglalták.
A lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.