Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 06. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: dunaujvaros.hu

Több tízmilliós beruházás készül - prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás készül - prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt–pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be.

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt – pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be. Az új üzemeltető nem is késlekedett, a szerdai műszaki átadás után elkezdték a belső munkálatokat, hiszen bár az épület és annak környezete szépen megújult, a belső terek még üresek. A Szrogh György által tervezett műemléki védettségű épület külseje és környezete után az új üzemeltetőnek köszönhetően, a nyitás után a belső terekre sem lehet majd ráismerni.

Természetesen az épület ikonikus jegyeinek megtartásával egy igazi közösségi teret hoznak létre. Modern büfét alakítanak ki, ahol a mozikban megszokott kínálat, többek között az elmaradhatatlan nachos és popcorn, várja majd a látogatókat.

A büfé mellett természetesen számos más újdonság várja majd a látogatókat. A moziszékeket a nagyteremben és a kamarateremben is lecserélik, az új prémium kategóriás székek olasz szövettel borítottak. E mellett légkondicionáló berendezéssel is ellátják az épületet. A legnagyobb durranás azonban kétségtelenül a Christie VIVE audiorendszer, aminek hangzása egészen egyedülálló, ilyen rendszer Dunaújvároson kívül csak Kaposváron működik moziban. Az új üzemeltető több tízmillió forintos beruházást végez el a következő néhány héten az épületben.

Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetésnek az volt a célja, hogy a dunaújvárosiak egy teljesen megújult mozit kaphassanak, egy olyan épületet, ami egy új színfoltja és központja lehet a városnak, és ami a legmodernebb, legszínvonalasabb minőséget képviseli, hiszen Dunaújváros mozizás tekintetében is megérdemli azt a minőséget, amit Székesfehérvár, Győr vagy Budapest. Az alpolgármester hozzátette: a mellett, hogy az új mozi minden szempontból a legmagasabb színvonalat nyújtja majd a látogatóknak, a városnak is bevételt hoz, hiszen az új üzemeltető immár koncessziós díjat is fog fizetni. „Nagyon büszke vagyok erre a megállapodásra, hiszen egy olyan befektetőt sikerült meggyőznünk arról, hogy Dunaújvárosban érdemes sok tízmillió forintot befektetnie, aki az ország számos más pontján már sikerrel és színvonalasan működtet mozikat. Így két legyet ütöttünk egy csapásra: egy igényes mozit adhatunk át, ami ráadásul bevételt is hoz a városnak, ez pedig nem elhanyagolható a mai nehéz időkben.” – mondta Szabó Zsolt.

Fontos megemlíteni, hogy a KULTIK 100 százalékban magyar tulajdonú hálózat, összesen 19 mozi a tagja, így a KULTIK a második legnagyobb mozihálózat Magyarországon.

A mozi nyitására a KULTIK várhatóan június végére készen áll majd, a megnyitást azonban a járványhelyzet is befolyásolja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.